Bemutatkozunk

 

A Papnövelde utcai központi óvoda 1982-ben épült Pécs történelmi belvárosában, óvoda céljára.

Jelenleg hat—tiszta életkorú—csoportban folyik a nevelőmunka, ahol 150 férőhelyen tudjuk fogadni a gyermekeket.

 

Óvodánk helyzete, fekvése egyedi értékeket kínál.

Jelen van a gazdag történelmi múlt és a változó természet. Karnyújtásnyira vannak a város kulturális értékei / múzeumok, színház, szobrok, épületek / és az élő természet is /Mecsek, Tettye, Pintér-kert/.

 

Kedvező helyzetben vagyunk, mert intézményünk a forgalom zajától távol, ideális környezetben található: napsütötte és árnyékos részekkel, füves domboldalakkal, virágoskerttel, valamint aszfaltozott felületekkel a  tapasztalatszerzések és változatos mozgáslehetőségek színtere.

 

Adottságainkat felismerve, Helyi Programunk kiemelt feladatának tartjuk a környezet megismertetését, megszerettetését és a környezet védelmét, a környezettudatos magatartás kialakítását.

 

Arra törekszünk, hogy óvodánk tükrözze külső megjelenésében a harmóniát, az egységet és az esztétikumot. Légköre sugározza a szeretetteljes bánásmódot és az otthon érzetét.

 

A mindennapjaink tervezésénél és megvalósításánál alapvető célunk, hogy a szülőkkel együttműködve ideális - „ahová szeretünk járni, ahol jó lenni” -  életteret alakítsunk ki.